Hoe verkoop ik online meer

Belangrijke statistieken over de conversieratio voor toevoegen aan winkelwagentje (2024)

Als je niet verkoopt, is het met de jortt.shop eenvoudig om de oorzaak daarvan te vinden. Van weergaven tot aankoop:

1. Controleer eerst in je Dashboard of je shop helemaal gereed is voor de verkoop. Je moet minimaal gekoppeld zijn met boekhoudprogramma Jortt en met Mollie, en daar in ieder geval iDeal als betaalmethode actief hebben.
  2. Controleer je Dashboard. Hierin staan je artikelen met de weergaven:
  • Ads: Het aantal weergaven dat de jortt.shop voor je heeft gegenereerd. Als hier geen weergaven zijn, dan zijn er problemen met de productpagina. Los deze op.
  • Ads Click: Het aantal klikken dat jortt.shop naar je productpagina heeft gegenereerd.
  • CTR (Click Through Rate): Ads / Ads Click. Deze moet minimaal 0,5 zijn (1 op de 200 weergaven klikt op je advertentie). Wanneer deze lager is, verbeter dan de afbeelding van je product.
  • Views: Het totaal aantal weergaven van de productpagina. Zowel door jortt.shop als organisch gegenereerd.
  • Cart: Het aantal producten dat in een winkelmand is gestopt. Dit moet tussen de 3 en 10% zijn van het aantal views (hoe specifieker het product, hoe hoger dit percentage moet zijn). Is dit percentage lager? Controleer of je beschrijving geen enkele twijfel overlaat aan de koper.
  • Checkout: Het aantal producten waarbij begonnen is met afrekenen. Dit moet minimaal 50% zijn van de Cart. Is dit lager, controleer dan de prijs en de ‘over ons’ pagina.
  • Completed: Het aantal met Google gemeten verkopen. Dit moet meer dan 30% zijn van de Checkout. Is het minder? Controleer of je in ieder geval iDeal ondersteunt.
  • Conversie: Views / verkopen. Deze is gemiddeld 4,7% met de jortt.shop. Is deze bij jou hoger? Goed gedaan, je bent goed bezig. Is deze lager? Controleer bij alle stappen waar je kunt verbeteren.