Bestellingen

Met jortt.shop heb je altijd inzicht in je bestellingen. Het bestellingenoverzicht geeft je een complete en actuele lijst van alle bestellingen die je klanten hebben gedaan. Je kunt eenvoudig de status van deze bestellingen volgen, vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst tot het moment dat deze is verzonden of afgeleverd. Dankzij dit overzicht blijf je altijd op de hoogte van het verloop van je bestellingen en kun je snel inspelen op eventuele verzoeken of vragen van je klanten. Het bestellingenoverzicht is een belangrijk onderdeel van de webshop en zorgt voor een efficiënte verwerking van je bestellingen.

Alle bestellingen

Klik links in het hoofdmenu op Bestellingen. Nu kom je bij het overzicht van al jouw bestellingen. Hier kun je ook filteren op de informatie waar jij iets mee wil doen.

image

Nog niet afgerond

Hier zie je de orders die nog niet zijn afgerond. Hier kun je zien welke artikelen wel in een mandje hebben gelegen maar (nog) niet zijn betaald. Ook wanneer iemand zijn mandje weer heeft geleegd, zie je dit hier terug.

Geannuleerd

Jouw klant was al bezig met afrekenen en heeft zich toen bedacht. Ook zie je de bestelling hier terug wanneer de klant zijn betaling heeft geannuleerd. Op basis van deze gegevens kun je zien hoeveel klanten iets bestellen maar ook hoeveel klanten wel geïnteresseerd zijn maar geen definitieve bestelling doen.

Wijzig

1. Klik op Bestelling links in het hoofdmenu.
  2. Klik je op de naam van een klant.
  3. Scroll naar beneden en hier vind je de knop Wijzig of Annuleer deze bestelling. Je kunt op beide knoppen klikken.

Bij Wijzig kun je alle gegevens wijzigen. Je kunt ook een notitie toevoegen aan de betaling. Mocht jouw klant het verkeerde huisnummer doorgegeven hebben, kun jij deze hier nog wijzigen.

Bestelling annuleren

Je kunt een bestelling hier ook annuleren. Je klikt op Annuleer deze bestelling. Nu krijg je een melding dat de klant al heeft betaald (indien dit het geval is) en je er dus om moet denken dat je jouw klant het geld terug betaald.

Factuurnummer

Jortt.shop maakt voor jou een factuurnummer en een factuur aan vanuit Jortt. Hier hoef je zelf niet meer over na te denken. Wanneer je op het factuurnummer in jortt.shop klikt zie je hier alle informatie en de factuur zoals jouw klant die ontvangt. Ditzelfde factuurnummer kun je gebruiken om in Jortt te zoeken naar informatie.

Betaling bestelling

Gaaf! Jouw klant heeft een bestelling gedaan en heeft deze direct betaald via iDeal doordat jij jouw Mollie rekening hebt gekoppeld. Jouw klant ontvangt in zijn mailbox een bevestiging van de betaling. Het geld wordt zichtbaar op jouw Mollie rekening. Jouw klant rekent ook meteen de verzendkosten af die de jortt.shop voor jou berekent op basis van de door jou opgegeven pakket maten. Je kunt er ook voor kiezen om je klanten te laten betalen met een bankoverschrijving. Wanneer je hiervoor kiest moet je wel zelf de betaling toevoegen aan de factuur. Dit kan de boekhoudbot niet voor jou doen.

Totalen

In ieder tabblad van Bestellingen zie je rechtsonder “Totalen”. Hier kun je in een oogopslag zien wat de totalen zijn van jouw bestellingen tot nu toe. Dit is accuraat en in realtime.