Verzenden

Met jortt.shop is het eenvoudig om de producten te verzenden die door klanten in je webshop zijn besteld. Je hebt de keuze tussen PostNL of DHL als verzender, of om de producten zelf te verzenden. Als je kiest voor PostNL of DHL, zorgt jortt.shop voor het gemak en maakt het de verzendlabels voor je klaar in je dashboard. Het enige wat je hoeft te doen is de labels af te drukken en de producten te verzenden. De kosten voor het verzenden worden aan je klant doorberekend. Dit maakt het verzendproces snel, eenvoudig, efficiënt en transparant.

Overzicht Verzenden

1. Klik op Verzendingen links in het hoofdmenu.
  2. Nu zie je een overzicht van alle bestellingen waar een verzending bij hoort.
  3. Onderdelen waar je iets mee moet doen, herken je aan het rode bolletje met een cijfer hierin.

Label aanmaken

image

Je klant heeft iets besteld en wil dit graag verzonden hebben naar zijn/haar huisadres. Nu maak je de verzending in orde.

1. Klik op Verzendingen links in het hoofdmenu.
  2. Selecteer de orders die je wil verzenden.
  3. Klik op Download verzendlabels.
  4. Je verzendlabel wordt nu gedownload.
  5. Je kunt je label nu printen.

Bij dit label genereert jortt.shop een Track&Trace code.

Track&Trace

Elke bestelling die wordt verzonden via PostNL is voorzien van een Track&Trace nummer. Door middel van de Track&Trace code kunnen zowel jij als jouw klant zien waar het pakket zich bevindt en wat de verwachte levertijd is.

De Track&Trace code vind je terug op het verzendlabel van jouw klant. Jouw klant zal deze code ook ontvangen in zijn e-mail.

Kosten voor je klant

De kosten voor de verzendingen zullen bij jou als verkoper uitkomen. Wel kun je deze meteen laten berekenen in de webshop aan jouw klant. Standaard berekent jortt.shop de volledige verzendkosten door aan jouw klant.

In het Dashboard> Instellingen kun je bij ‘Minimum bedrag voor gratis verzending’ instellen vanaf wanner de verzending gratis is.

In het Dashboard> Instellingen kun je bij ‘Verzendkosten’ instellen welk vast bedrag je wilt gebruiken voor de verzending. Jouw klanten betalen dan altijd dit bedrag voor het verzenden van een product. Ongeacht de grootte of het gewicht (totdat de minimum bedrag voor gratis verzending is bereikt).

Berekening kosten

De jortt.shop berekent op de kenmerken van de goederen en het verzend- en bezorgadres de voordeligste verzendmethode. Je betaalt via jortt.shop dezelfde tarieven als dat je bij PostNL direct zou betalen als zakelijke klant met volume.

Pakket Nederland Afmeting en gewicht prijs
Brievenbuspakje max. 38×26,5×3,2 cm. Tot 2 kg. € 4,10
Pakket max. 100 x 50 x 50 cm tot 23 kg. € 6,75
Pakket groot max. 176×78×58 cm tot 23 kg. € 13,50
Pallet > 176×78×58 cm en/ of > 23 kg. € 76,25

Peak surcharge: de laatste 6 weken van het jaar rekent PostNL een surcharge van € 0.25.

Zelf verzenden

Heb je alleen locale klanten? Kies dan voor Zelf verzenden. De jortt.shop zet dan geen labels en Track&Trace code voor je klaar.