Productgroep

Met de productgroepen-functie in jortt.shop kun je producten eenvoudig organiseren en groeperen in je webshop. Zo kun je producten onder specifieke categorieën plaatsen en maak je het voor je klanten gemakkelijker om snel te vinden wat ze zoeken. Of het nu gaat om producten op basis van categorie, kleur of type, met productgroepen heb je altijd een overzichtelijke webshop. Hierdoor zullen klanten sneller vinden wat ze zoeken en zullen ze eerder geneigd zijn om iets te kopen. Maak het je klanten nog makkelijker en verhoog je verkoop met productgroepen in jortt.shop.

Een voorbeeld van een productgroepen is: Televisies, Radio’s. Een productgroep helpt jou ook om inzichtelijk te hebben hoeveel artikelen je hebt van een bepaalde collectie. Dit draagt bij aan effectief inkopen doen of nieuwe artikelen toevoegen in jouw webshop.

Toevoegen van een productgroep

1. Ga naar Collecties links in het hoofdmenu.
  2. Klik op + Voeg nieuwe collectie toe. (rechts bovenin) Er wordt een paneel geopend voor een nieuwe collectie.
  3. Vul de velden in. De velden met een * zijn verplicht. Overige velden zijn optioneel.

Titel

Hier vul je de naam in van de productgroep. Jouw klanten zien deze ook in de webshop. Gebruik bij voorkeur één en maximaal 3 woorden.

Omschrijving

De tekst die je hier neerzet, zien jouw klanten bovenaan de pagina. Gebruik hiervoor een unieke tekst met bij voorkeur ca. 5 en maximaal 10 woorden.

image

De productgroep wordt aangemaakt als link in de footer van je jortt.shop als direct link. Beperk het aantal productgroepen dan ook tot de hoofdgroepen.

De productgoepen worden toegevoegd aan je Algemene Voorwaarden Artikel 1.

Volgorde in de webshop

Hier noteer je hoe hoog deze collectie in jouw webshop zichtbaar is. Kies voor 1 wanneer je wil dat deze collectie zo hoog mogelijk weergegeven wordt. Kies voor 10 wanneer je wil dat deze collectie zo laag mogelijk weergegeven wordt.

Klik op Bewaar.

Aanpassen collectie

Je kunt collecties aanpassen. Zo kun je de naam veranderen, als blijkt dat dit onduidelijk is. De plek in jouw webshop aanpassen. Wil je toch dat deze categorie hoger of lager gepositioneerd wordt? Geen probleem!

1. Klik op Collecties links in het hoofdmenu.
  2. Klik nu op de titel van de categorie waarvoor je de aanpassingen wil doen.
  3. Nu kun je wijzigingen toepassen.
  4. Klik op Bewaar

Gebruik collecties

Het is mogelijk om een product aan meerdere collecties toe te voegen. Zo kun je een vaas bijvoorbeeld onderbrengen bij decoratie maar ook bij bloemen.

1. Klik op Producten aan de linkerkant in het hoofdmenu.
  2. Vink aan welke producten je ergens wil toevoegen.
  3. Aan de linkerkant zie je een blokje voor jouw product staan.
  4. Klik op dit vierkantje en er komt een vinkje in te staan.
  5. Scroll naar beneden in jouw producten.
  6. Kies voor Toevoegen aan Hierna kies je aan welke categorie je dit product wil toevoegen.
  7. Klik vervolgens op OK.

Nu heb je dit product toegevoegd aan een collectie. Je kunt hiermee doorgaan tot je alle producten hebt toegewezen aan een collectie. Je kunt een product dat je al hebt toegevoegd aan een collectie nog een keer toevoegen aan een andere collectie. Dit doe je door bovenstaande stappen te herhalen en te kiezen voor een andere collectie.

image

Verwijderen collectie

Je kunt op ieder moment een productgroep verwijderen. Bijvoorbeeld omdat kerst artikelen niet meer verkocht worden in januari. De artikelen die zich in deze categorie bevinden blijven wel zichtbaar in jouw webshop. Dit moet je handmatig aanpassen.

Klik op productgroep links in het hoofdmenu. De hoofd productgroep kun je niet verwijderen. Hierin slaat jortt.shop al jouw producten op. De collecties die je wel kunt verwijderen herken je aan het prullebakje aan de rechterkant in het menu.

Om een collectie te verwijderen klik je op het prullebakje en vervolgens op OK.

De categorie is nu verwijderd.

Wil je eerst weten welke producten bij een collectie horen?

Klik links in het hoofdmenu op producten. Bovenin zie je al jouw productgroepen. Klik op de betreffende collectie en je ziet direct welke artikelen zich bij deze collectie bevinden.

Van een productgroep maakt de jortt.shop ook een URL, jortt.shop/{productgoep}. Probeer productgroepen dan ook niet te vaak aan te passen, omdat dit je Google ranking zal aantasten.